Hemma

Nu har vi äntligen kommit hem efter den låånga hemresan. I fredags flög vi från Orlandos flygplats till Detroit. Den flygresan gick bra, den tog ungefär två och en halv timme. Därifrån gick flyget till Amsterdam. Det var väldigt kort om tid så vi fick springa till gaten, vi var egentligen tvungna att äta lunch så vi sprang snabbt som tusan och köpte cheeseburgare sedan var det bara att rusa vidare till planet men vi han med det. Den flygningen tog ungefär 7 timmar väldigt skönt för när vi åkte över till USA tog långflygningen nio och en halv timme så det var skönt att det var kortare nu. Det var också mycket bekvämare denna gång, påvägen hit var det en jäkla turbulens i planet men nu gick det bra att flyga över atlanten. Planet lyfte en timme försenat men det skulle som sagt gå snabbare, vi landade vid 6 på morgonen sen var det bara att börja leta efter nästa gate dit vi skulle för att flyga hem till Sverige, till Arlanda, det planet skulle gå kvart i sju på morgonen.
Vi hade väldigt ont om tid och man var tvungen att gå igenom säkerhetskontroller igen och sedan var det ungefär en halv mil typ till vår gate och vi var tvungna att få ut våra boardingkort för det kunde dom tydligen inte göra i Orlando. Krångligt ska det va tydligen. Vi sprang och sprang, och tillslut kom vi fram till vår gate men nejdå vi fick inte gå på. Vi vart jävligt arga då. Planet stod liksom utanför så varför inte? Jo för att våra väskor hade inte hunnit fram från det andra planet så då fick vi inte gå på. Alla var trötta (vi hade varit uppe i nästan ett dygn då) vi var arga och vi ville bara hem. Så efter lite utskällningar mot flygbolaget var det bara att sätta sig och vänta på nästa plan som gick halv elva till Stockholm. Vi hade bokat tågbiljetter som vi vart tvungna att boka om pga det missade planet så det hade vi med att göra under tiden vi väntade. Flygresan till Stockholm gick bra, sov hela vägen för då var jag riktigt trött efter att ha varit vaken i över ett dygn.
Kl nio igår kväll kunde jag inte hålla mig vaken längre så då somnade jag och jag tänkte att då vaknar jag säkert skapligt på morgonen men när jag vakna stod kl på kvart i tolv. Det vart en riktig sovmorgon men jag är fortfarande väldigt trött. Jetlag är ordet. Men snart så ska jag iväg för då ska jag äntligen träna med gröningarna igen! Ska bli riktigt skönt att komma igång med fotbollen efter att ha ätit en och annan pommes.. Ska bli väldigt roligt att träffa alla igen har saknat mitt lag och fotbollen väldigt mycket!
Har saknat er alla där hemma så mycket så hoppas vi ses snart och jättetack till att ni har följt min lilla blogg. Vi får se när vi hörs här på bloggen nästa gång, antagligen på min nästa resa (när nu den blir vet jag inte men jag återkommer).
Kramar!

Fort Lauderdale Beach

Idag har vi varit på ytterligare en strand. Fort Lauderdale Beach. Denna strand var också fin, och det var så varmt i vattnet, underbart!



Till lunch åt vi seafood på en jättemysig restaurang precis vid beachen. Jag åt pasta med färska räkor och fisk och det var bland det godaste jag någonsin har ätit!



Kramar till er!

Sawgrass Mills

Internet krånglade igår så blev inget inlägg då så det tar jag ikapp nu. Igår åkte vi till Sawgrass Mills, det största shoppingcentret i Florida. Vissa butiker var mer exklusiva och dyra men det fanns butiker som vi kunde fynda i och det var vi väldigt glada över för det har varit ganska dyrt överallt annars. På kvällen åt vi på en Italiensk restaurang, väldigt gott.

 

Jag och Joel var gangsters


Miami Beach

Idag har varit en bra dag. Som jag har väntat och längtat efter denna dag.  Jag har äntligen varit i Miami. Jag var i himmelriket när jag var där. Det var en massa trafik och som dom körde, vi bara satt och kommentera allt. Dom kör visst hur som helst där men det var lite komiskt för det orsakade värsta trafikkaoset. Vi åkte till Miami Beach och solade och bada, vilket fantastiskt fint vatten det var! Alldeles turkost vatten och vit sandstrand med palmer. Det var även väldigt dyrt där så någon shopping blev det inte där, bara lunchen kostade otroligt mycket. Och vilka båtar det fanns där alltså! Det såg ut som mindre kryssningsfartyg vissa av dom. De hade barer med platt-tv, vattenskotrar och motorcyklar uppe på akterdäck hur många som helst och mycket mer.


NHL Hockey

Ikväll var vi på NHL Hockey, det var faktiskt väldigt roligt men hade det lite svårt att fokusera på matchen ibland för det hände liksom så mycket runt omkring hela tiden men kul var det. Dessutom åt vi en massa godsaker så nu är vi alla proppmätta. Det är det man ägnar mycket tid åt i USA, att äta. Usch jag känner redan att mina matvanor har ändrats, och inte åt det bättre hållet.. Pommes är grejen här liksom. Men en sak som amerikanerna verkar fullständigt ha missat är min älskade bearneisesås! Det är ju typ det fetaste man kan äta så där har dom verkligen gått miste om något.. Nu kom jag ifrån ämnet hockey menmen..



Kramar till er!

Pompano Beach

Idag har vi varit på Pompano Beach, där solade vi och hade det gött. Det har varit så himla varmt idag, underbart. Ett premiärdopp i Atlanten blev det också! Det var väldigt varmt och skönt i havet.


Everglades

Idag åkte vi från hotellet hyfsat tidigt på morgonen för att bege oss till andra sidan, till ostkusten. Först åkte vi förbi Naples beach där vi gjorde ett snabbstopp för att få se hur det såg ut, ytterligare en fin strand var det. Sedan åkte vi med bilen genom Everglades, där alligatorerna lever fritt. Vi stannade till vi vägkanten för att ta oss en titt och se om vi hittade några alligatorer och vips där var dom! Fullt med alligatorer längs vägkanten i träsken. Vi stannade efter ett tag till för att äta lunch och efter lunchen åkte vi svävare över Everglades, en båt som tog oss genom träsken, väldigt häftig upplevelse och en bra guide hade vi också.

Naples beach


Bilder från båtturen



Nu är vi äntligen i vårt nya superfina hus som ligger i Fort Lauderdale (nära Miami) så snart ska jag äntligen få åka till mitt efterlängtade MIAMI! Imorgon ska vi till Pompano beach och på kvällen ska vi på hockey. Och så får vi äntligen en riktig sovmorgon! 

Saknar er alla där hemma, kramar!

On the road

Igår lämnade vi Orlando för att åka ner längs västkusten. Vi åkte via Tampa och Sarasota och vi kom sedan ner till Fort Meyer beach. Otroligt fin strand, tyvärr fanns det inga lediga hotell så vi fick åka vidare och efter några timmars letande hittade vi tillslut ett hotell i Naples där vi tillbringade natten. 




Vi åt middag på en mexikansk restaurang, otroligt god mat! Men det bästa av allt var två mexikaner som gick runt och spela gitarr och sjöng vid varenda bord och när dom väl kom till vårat var det inte bara dom som sjöng, det blev allsång vid bordet. Alltid lika trevligt. Sången vi instämde i var La Bamba. Trevligt med lite kultur tyckte jag.




Seaworld

Idag har vi varit på Seaworld, en park om det marina livet. Vi var på en delfinshow och en späckhuggarshow och båda showerna var fantastiskt bra! så duktiga djur! Jag fick även chansen att se delfinerna på nära håll och även klappa, tyvärr inte bada med dem för det ingick inte i denna park men jag fick ändå vara nära dom så är rätt så nöjd ändå. Imorgon drar vi vidare från Orlando ner mot kusten, bor på hotell imorgon natt för att sedan åka till vårt nya hus i Fort Lauderdale.

bilder från delfinshowen


bilder från späckhuggarshowen


fler bilder från dagen


Kramar!

poolhäng

Stora grabbarna var och spela golf så då vart det lite lungt i huset hehe.. Jag och Joel badade flera timmar i poolen. Vi har busat och lekt i poolen och kört massa tävlingar, roligt med lite bus!




Vilodag

Idag har varit en liten vilodag efter två heldagar på olika parker, man blir rätt sliten av det. Så nu vilar vi upp oss till imorgon då vi ska till Seaworld! Jag hoppas verkligen att jag får bada med delfinerna.. Det är min önskan just nu. Idag har vi spelat minigolf. Roligt men otroligt vaaarmt.

bilder från minigolfen
'




Kramar!

Islands Of Adventure

Idag har vi varit på Island of adventure. En park med massa roliga karuseller, dagen har varit hur rolig som helst och vilka upplevelser vi varit med om. Vädret har dessutom varit fantastiskt idag, strålande solsken och hur varmt som helst! Det fanns olika "världar" i parken. vi var i Jurassic Park och The wizarding world of Harry Potter.

Nu tänkte jag recensera och förklara dagens attraktioner och upplevelser.

THE INCREDIBLE HULK COASTER
Den här berg- och dalbanan var rolig men man blev väldigt snurrig av den. Det var sex loopar i den så det var ungefär det enda man gjorde under åkturen så det blev väldigt snurrig tillslut. Ibörjan åkte man sakta uppåt för backen och halvvägs så skjuts man iväg i en väldig fart och åker sedan i väldigt hög hastighet under hela åkturen. En rolig bana men lite för snurrig.


DUDLEY DO-RIGHT'S RIPSAW FALLS
En klassiker. Flumride. Den här var otroligt rolig, lång bana och avslutar med en backe, det var en rolig bana och det gick inte att undgå att bli blöt. Den roligaste flumride-varianten jag har åkt. 


POPEYE & BLUTO'S BILGE-RAT BARGES
Ännu en blöt åktur. Den här var också väldigt roligt men så blöta som vi blev, så blöta trodde vi inte att man kunde bli av en karusell.. Det såg ut som att vi hade badat med kläderna på efteråkturen. Men den var rolig och det är det viktigaste.


Sen kom vi till JURASSIC PARK. Vädigt häftiga effekter och det kändes verkligen som man var i parken med alla dinosaurier, mycket återskapat från filmerna som gjorde det väldigt proffsigt.



JURASSIC PARK RIVER ADVENTURE
Vi satt i båtar och fick åka in i jurassic park och träffa på alla dinosaurier på nära håll. Otroligt häftigt gjord, dinosaurierna såg verkligen äkta ut och de rörde på sig. Tillslut kom vi in i zonen där t-rex höll till. Varningssignaler börja tuta och vi åkte in i ett hus och fram kommer massa dinosaurier här och var. Slutet var så jäkla läskigt. Vi åkte i ett mörkt rum och plötsligt började lamporna lysa och mitt framför oss står en stor T-rex. vi åkte bara närmre och närmre och där stod den och skrek och slängde med huvudet med munnen öppen, precis när vi är bara en meter ifrån så kommer backen ner. Dessutom satt vi längst fram och det gjorde saken mycket värre när man satt där precis framför. gud vad jag skrek, den var riktigt läskig men extremt bra gjorda effekter. Man blev väldigt blöt av den sista backen men det var det värt. Det kändes verkligen som man var i jurassic park världen. Häftig känsla.


Sen kom vi till THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER. Egentligen så hatar jag Harry Potter, och jag har inte ändrat den uppfattningen ens efter det här (Sorry Elin Bergman). Men gud så häftigt det var. Man kom in dit och det var som en hel stad. Husen var snötäckta och det hängde istappar här och var och på berget låg slottet.




HARRY POTTER AND THE FORBIDDEN JOURNEY
Den här var väldigt häftig gjord men den var också himla läskig. Man satt i stolar som hängde i taket, man åkte sedan från rum till rum och man åkte på alla sät och vis, upp och ner, runt osv. Vissa stunder var det bioduk så det kändes som man flög med Harry Potter och det gick i en väldig fart. Andra stunder fick man se rummet och det var då det var som läskigast. Det hängde stora spindlar mitt framför näsan på en och en gång kom det en Dinosaurie som dessutom spruta massa varm rök ur munnen. Sen kom det en massa spöken, dom dök upp en efter en mitt framför en. Sedan fick man också följa med och se hur det såg ut i slottet och sen i slutet kom en filmsnutt men Harry Potter och de andra. Jag skrek väldigt ofta i denna men den var otroligt häftigt gjord. 


Oj vad mycket skrivande det blev.. Hoppas ni förstod något av mina förklaringar. 

Ha det så bra allihopa, Kramar till er!

Valentine's day

Glad alla hjärtans dag!

Kärlek till er!

Universal studios

Idag har vi äntligen varit på Universal studios! Det var som att gå runt i en fantasivärld när vi var där inne i parken. Väldigt häftigt och roligt. Attraktionerna var roliga och annorlunda. Det var väldigt soligt och varmt väder under dagen, det uppskattar vi!




Nu tänkte jag recensera alla attraktioner.

SHREK 4D
Den bion var väldigt rolig och inte något som helst läskigt så kan ses av alla. Stolarna rörde sig och vattenstänk från taket kom farandes som skulle föreställa spott osv. Bra historia i filmen och man fick sig ett gott skratt helt enkelt.


RIP RIDE HOLLYWOOD ROCKIT
Här kan vi snacka berg- och dalbana. I början så går den spikrakt upp (det röda strecket som går uppför innanför de röda ringarna på utsidan, där åker man upp) för att sedan åka neråt för backen. Det var en rolig karusell och det som var speciellt med den här var att man lyssna på musik på högsta volym under åkturen. Man fick välja på några låtar vilken man ville höra och sedan spelades den i högtalare ur ens stol vilket var lite annorlunda. Däremot var den inte så bekväm. Man slängdes lite hit och dit i stolen men det var det värt. Energikick är ordet för denna.


REVENGE OF THE MUMMY
Mumier, det är ledtråden till denna attraktion. Man satte sig i vagnar som en berg- och dalbana. På vägen mötte man massa mumier som kom fram på sidorna och eld var något som återkom i rum efter rum. Sen åkte man från det rummet till nästa då började den gå riktigt snabbt och man åkte till och med baklänges ibland. Rolig och väldigt annorlunda attraktion, dock en smula läskig, mumierna såg inte särskilt trevliga ut och man var instängd hela tiden i olika rum och paniken började långsamt när det mer och mer började brinna och man kände hur det blev varmare och varmare, men vi klarade ju oss.


TWISTER
Denna attraktion var en biovariant. Först fick vi se en kort film om en tornado och vad den gör med vår jord. Efter det skulle vi själva få uppleva hur det var att vara med i en tornado. Vi stod bakom ett staket och framför oss hade dom iscensatt en tornado. Det var inte jättetrevligt att kolla på det ärligt talat men det var häftigt att se hur mycket en tornado faktiskt kan förstöra på så nära håll. Slutet var riktigt läskigt, taket ovanför oss ramlade ner så det hängde precis ovanför oss och golvet rörde sig så alla ramla till, galet men häftig känsla som att man var mitt i det.


DISASTER
Först fick vi se på hur dom gjorde stunt av katastrofer i en filmstudio. Sedan fick vi sätta oss i ett tåg och åkte in i ett rum som såg ut som en tågstation. Där började disaster. Tåget började vingla hit och dit från sida till sida och helt plötsligt föll taket in och det föll ner en lastbil och på hela ena långsidan av tåget började det brinna och på andra sidan kom det en våg av vatten, det var lite av vad som hände, man var mitt i katastrofen helt enkelt. Den var cool och det var bra effekter.


MEN IN BLACK ALIEN ATTACK
Den här var inte så jätterolig, man satt i vagnar och åkte sakta omkring för att skjuta på alien som fanns överallt. Jag vann visserligen så lite roligt var det ju..


THE SIMPSONS RIDE
Den här attraktionen var den absolut roligaste jag någonsin åkt! Jag skrattade hela vägen. Man satt i vagnar i olika rum och sedan hissades man upp från rummen så man hamnade ovanför och satt vid en enormbioduk som var rund, gick över tak väggar och allting så det kändes som man var i filmen, sedan spelades en film upp om simpsons och man fick åka deras berg- och dalbana osv. Vagnen man satt i stod alltså still men rörde sig upp och ner och hit och dit och snurrade så det kändes verkligen som man krascha och så beroende på vad som hände i filmen. Som sagt en riktigt rolig upplevelse som bara måste prövas!


Svårt att förklara men hoppas ni fattar något av vad jag skrivit. Imorgon ska vi till en annan park precis bredvid universal som heter Island of the adventures, där finns det massa roliga och läskiga karuseller. Vi hann dit en tur idag också men det berättar jag om imorgon då skriver jag om hela den parken.

Ha det bra allesammans, Kramar!



Schlagerkväll

Ikväll kollar vi på melodifestivalen, lite uppdaterade måste vi ju vara..

Mammorna på partyhumör


Vissa var lite mer slitna och tråkiga mitt i mello..


Medans vi andra tappra kämpade och hejade!


Ändrade planer

Idag skulle vi egentligen åkt till Universal studios men vi ändrade oss och bestämde oss för att ta det imorgon. Istället åkte vi till ett stort köpcentrum. Tyvärr var det inte så billigt så vi bestämde oss efter ett tag för att åka vidare. Vi åt lunch och åkte sedan till ett annat shoppingställe, det var inte så billigt där heller men jag lyckades fynda några saker i alla fall. Vi åkte även förbi disneyworld vilket var roligt att få se hur det såg ut.

Imorgon blir det universal studios. Härligt!

Här kommer bilder


215 Moscato Drive, Davenport, Orlando

Det är våran nuvarande adress. Här kommer bilder på huset.


Clearwater beach

Hejsan svejsan där hemma i Sverige!

Idag var det strålande solsken på morgonen så vi bestämde oss för att åka till clearwater beach som låg bortom Tampa. Det tog ungefär en och en halv timme med bilen och ju mer vi närmade oss desto mörkare blev det på himlen.. När vi kom fram var det molnigt och blåsigt så in i norden men vi gick och kollade på beachen och den var riktigt fin! Vit sandstrand, tyvärr var det otroligt mycket vågor så det vart inte något badande men det var roligt att få se stället ändå. Efter det var vi hungriga så vi letade upp ett matställe och hittade tillslut resturangen McCabe's, där jag tog waffles som var riktigt goda! Till hamburgarna som vissa av oss beställde så fick man chips, inte varje dag man äter det som kombination.. Men det är alltid roligt att pröva något nytt! Under bilturen fick vi även syn på två superstars på balkongen, Elvis Presley och Marilyn Monroe, inte varje dag man ser dom.

Imorgon är planen att vi ska till Universal Studios! TAGGAD TILL TUSEN!! Visserligen kommer jag nog va skräckslagen på de flesta attraktionerna, men det blir en upplevelse!

Kramar till er!


10:e februari

Nu har vi äntligen kommit till vårat hus i Orlando och det är helt underbart! Solen skiner och det är riktigt varmt här, jag bara njuter!

Vi har stadgat oss i huset och nu har vi precis ätit lunch på Applebee's, ett litet, gulligt ställe och väldigt typiskt amerikanskt. Väggarna fulla med alla möjliga saker, lite ovanlig syn men väldigt mysigt.

Vi hyr en bil under tiden vi ska va här, den är otroligt stor. Den är för 15 pers. Men pappa klarar det finfint att köra (än så länge i alla fall).

Nu ska jag ta mitt första dopp i poolen, imorgon kommer bilder på huset.

Kramar till er!


Här kommer bilder från idag

Kaos!

Den första resedagen kan jag bara beskriva med ett ord. KAOS. Vi gick upp vid två tiden på torsdagsnatten för att bege oss till Arlanda. Våran slutdestination var Orlando och vi skulle mellanlanda i Paris och Atlanta. När vi kom dit skulle vi checka in vilket inte var så enkelt som vi trodde men efter lite strul så fixa det sig. Vi satte oss på planet till Paris och när vi landade på Paris flygplats, det var då kaoset började.

Våran flight från Paris till Atlanta var två och en halv timme försenat pga strejk. Eftersom vi skulle vidare till Orlando så såg vi att vi skulle missa det planet pga denna försening. Vi gick och fick hjälp med hur vi skulle lösa detta och i början så verkade det som att vi skulle få tillbringa natten i Paris vilket vi inte ville. Så vi bestämde oss för att ta planet till Atlanta och sedan tillbringa natten där och sedan nästa morgon åka till Orlando, alla andra flyg till Orlando den kvällen var redan fulla så vi var tvungna att vänta tills nästa morgon.

Flygresan till Atlanta var den värsta jag någonsin varit med om. Det var en jäkla turbolens när vi flög över Atlanten och planet kastades hit och dit, det var som att sitta i en karusell. Men efter nio och en halv timmes flygresa så var vi äntligen framme. Men krångligheterna var inte slut där..

Vi gick för att hämta vårat bagage men det visade sig att ingen av våra väskor fanns där. Vi gick vidare utan våra väskor och hittade en informationsdisk för att få boka ett hotell över natten och för att fixa fram våra flygbiljetter till den sista flighten. Efter en lång väntan där så fick vi hotellrum och vi gick ut för att hitta bussen för att åka till hotellet. Efter en stunds letande hittade vi bussen och vi åkte till hotellet. Jag har aldrig njutit så mycket av att sova som då. Rejält utslitna efter att ha varit på resande fot i ett dygn så var det välbehövligt med sömn och att få sträcka ut sig ordentligt.

Idag gick vi upp vid fem tiden för att bege oss tillbaks till flygplatsen för att ta flyget till Orlando. Allt flöt på bra där och vi kom sedan äntligen fram till Orlando. Vi var lite oroliga att vårat bagage inte skulle finnas men det gjorde dom. En av våra väskor hade däremot totalt gått sönder. Den hade spruckit överallt men innehållet i väskan var i alla fall kvar så det var ju positivt. Nu har jag skrivit om vårt kaos och jag har säkert glömt saker för det hände så mycket på en gång.

Här kommer lite bilder från gårdagen
jag på flygplatsen i Paris
image description


Fika med bästisar

Sitter och fikar och har det mysigt, och bara umgås med mina fina tjejer.

Kommer sakna dom här brudarna!


Nu kör vi!

Nu har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och skaffat mig en reseblogg. Inatt åker jag från kalla Sverige till USA, härligt härligt! Nu genomlider jag sista skoldagen, och snart kommer jag få ta farväl av mina fina underbara vänner!

Här får ni en bild på mig och fina Elin mitt i pluggandet

 


Välkommen till min nya blogg!